Použití loga Jčk

Popis služby

Symboly Jihočeského kraje jsou v souladu s ustanovením § 5 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích ve znění pozdějších předpisů: znak Jihočeského kraje a vlajka Jihočeského kraje. Symboly (znak a vlajku) mohou užívat orgány Jihočeského kraje (zastupitelstvo, rada, hejtman, krajský úřad) a bez souhlasu také krajem zřizované nebo zakládané organizace v rámci plnění svých úkolů dle statutu zakládací smlouvy či jiného obdobného dokumentu. Jiné subjekty mohou užívat znak kraje jen s jeho souhlasem. K užívání vlajky není nutný souhlas.

Logotyp mohou užívat orgány Jihočeského kraje (zastupitelstvo, rada, hejtman, krajský úřad) a organizační složky nebo právnické osoby zřízené Jihočeským krajem. Ostatní právnické a fyzické osoby mohou užívat logotyp kraje jen s jeho písemným souhlasem.

Užití symbolů Jihočeského kraje je upraveno směrnici číslo SM/40/RK „Zásady jednotného vizuálního stylu a pravidla pro užívání symbolů a logotypu Jihočeského kraje“.

Pro koho je služba určena?

Žádost o udělení souhlasu pro využití znaku a loga Jihočeského kraje mohou podávat fyzické i právnické osoby.

Jaký je postup vyřízení?

Souhlas k užití znaku kraje uděluje za Jihočeský kraj krajský úřad, Odbor kancelář hejtmana, písemně nebo elektronicky, na základě písemné nebo elektronické žádosti. Souhlas podepisuje vedoucí Odboru Kancelář hejtmana a v době jeho nepřítomnosti jím pověřený zástupce.

Souhlas k užití logotypu uděluje za Jihočeský kraj krajský úřad Odbor kancelář hejtmana, oddělení vnějších vztahů a zahraniční spolupráce, písemně nebo elektronicky na základě žádosti. Souhlas vydává a podepisuje vedoucí Oddělení vnějších vztahů a zahraniční spolupráce Odboru Kancelář hejtmana nebo jím pověřená osoba.

Žádost o souhlas k užití znaku či loga je podávána prostřednictvím vyplnění přiloženého formuláře.

Žádost je také možné podat prostřednictvím podatelny krajského úřadu, datovou schránkou krajského úřadu, případně elektronickou poštou.

V žádosti žadatel vždy uvede tyto údaje: označení žadatele, účel užití znaku či loga, varianta a způsob užití znaku či loga, doba užití znaku či loga.

Co potřebuji mít?

K žádosti není potřebné doložit další doklady.

Jaká je lhůta pro vyřízení?

Přesná lhůta není stanovena

Jaký je poplatek za vyřízení?

Poplatek není stanoven

Kdo mi pomůže?