Agendy živnostenského rejstříku (výpisy, sestavy, potvrzení)

Popis služby

  • Vydání úplného nebo částečného výpisu, potvrzení o určitém zápisu, popřípadě potvrzení o tom, že v živnostenském rejstříku určitý zápis je nebo není.
  • Vydání sestavy z veřejné části živnostenského rejstříku týkající se základních identifikačních údajů o podnikateli, a to jméno, příjmení, nebo obchodní firma, adresa sídla a identifikační číslo osoby a dále, pokud žadatel požaduje, předmět podnikání a umístění provozovny.

Pro koho je služba určena?

O výpis, sestavu z veřejné části, potvrzení z živnostenského rejstříku může požádat kdokoliv.

Jaký je postup vyřízení?

Můžete zaslat písemnou žádost nebo v elektronické podobě se zaručeným elektronickým podpisem, případně prostřednictvím datové schránky. Lze též učinit osobní podání a žádost vyplnit přímo na místě.

Co potřebuji mít?

Při osobním podání předložíte průkaz totožnosti a musíte mít připraveny identifikační údaje o podnikatelském subjektu, na který chcete vydat výpis ze živnostenského rejstříku – jméno, příjmení, obchodní firma, identifikační číslo osoby, adresa.

Jaká je lhůta pro vyřízení?

  • Při podání žádosti lze výpis nebo potvrzení vydat neprodleně.
  • Vydání sestavy z živnostenského rejstříku – do 30 dnů od podání žádosti, jel-li požadována zvlášť rozsáhlá sestava, lhůta se o 30 dnů prodlužuje.

Jaký je poplatek za vyřízení?

Správní poplatek:

  • Vydání úplného nebo částečného výpisu
    20 Kč za každou i započatou stránku
  • Vydání sestavy z živnostenského rejstříku
    5 Kč za údaje o jednom podnikateli